Over mij

Over Ilse

Ik ben altijd al een bezige bij geweest. Stilzitten, even niks doen, dat vind ik lastig. Ik probeerde verschillende yogavormen uit om tot rust te komen maar kon steeds maar niet vinden wat ik zocht. In 2011 volgde ik mijn eerste les Integrale Yoga. Daar vond ik mijn rust. In een yogavorm waarin je met zachtheid voor jezelf en met aandacht kijkt en voelt wat er gebeurt in een houding. Waarin je ervaart wat je ademhaling doet en hoe je je adem kunt sturen. Ik leerde te laten in plaats van te doen.

Ik volgde diverse docentopleidingen bij Integrale Yoga Nederland. Als persoonlijke ontwikkeling om meer verdieping te krijgen in mijn yoga beoefening, om zelf te kunnen groeien in mijn leven.

Het liep anders. Al na mijn eerste stageles (met trillende handjes) voelde ik de rust. En zag ik mensen rust vinden in hun drukke leven. Tot rust komen. Soms alleen maar voor de duur van een les. Soms veranderde hun hele leven. Ook mijn leven veranderde. Want vanuit de rust die yoga in mijn leven bracht, kwam er ruimte om breder te kijken. Ook ik groeide en maakte andere keuzes in mijn leven. Dat was de start van Gaia Yoga.

Ik geef nu yoga-, adem- en meditatieles aan mensen die moeite hebben om tot echte ontspanning te komen. Mijn lessen zijn persoonlijk: ik werk bewust met kleine groepen zodat er ruimte is voor wat jij nodig hebt. Er zijn stoelyogalessen voor als de mat een stap te ver is. Yoga is voor iedereen mogelijk en eigenlijk heel simpel: je staat even stil en neemt de tijd om er voor jezelf te zijn. Je maakt ruimte om verder te kunnen groeien.

Is het voor jou ook tijd om te groeien? Tijd voor ruimte, meer rust of andere keuzes? Neem vrijblijvend contact met me op voor een kennismakingsgesprek of kom eens meedoen met een yogales.

Ilse Staps Gaia Yoga

Ik kwam zoals ik komen moest
Ik leef zoals het leven mij leven laat
Maar ik zal zijn wie ik verlang te zijn

Hazrat Inayat Khan