Gaia Yoga nu online!

Het zijn bijzondere tijden. Waar de besmettingscurve snel stijgt, stijgt voor veel mensen ook hun leercurve. Digibeten worden handiger online, ouders blijken best goed te zijn in juf en meester zijn. Veel mensen pakken een oude hobby weer op.

Mijn studio ging dicht, net als alle studio’s. Ik zat thuis en had geen werk meer. Het duurde 2 dagen om te doorvoelen dat ik daar niet gelukkig van werd. Op onderzoek uit dus om online te kunnen gaan. En dat is gelukt! Al mijn lessen gaan online door met kleine aanpassingen. Die zitten hem vooral in de tijd: alle lessen zijn nu een uur en beginnen of eindigen nu iets eerder. De prijs is ook anders: je betaalt €5 voor een online les. Ik kan nou eenmaal meer mensen kwijt online en ik hoef niet méér aan te verdienen aan deze gekke tijd….dat voelt raar.

Wil je in deze periode eens een les bij me uitproberen? Stuur me dan een bericht via ilse@gaiayoga.nl. Ik stuur je dan meer info over hoe je deel kunt nemen.

De nieuwe lestijden zijn als volgt:

Dinsdag 9.15-10.15u: Rustige Hatha Yoga
Dinsdag 20.30-21.30u: Rustige Hatha Yoga

Woensdag 20.30-21.30u: Adem- en meditatieles

Donderdag 9.30-10.30u: Stoelyoga

Vrijdag 9:00-9.55u en 10.15-11.10u: Yoga SAS

Winterse workshop met gemberpakking

gemberpakking

Zit je er even helemaal doorheen? Of voel je je oververmoeid en wil je even lekker bijtanken? Een gemberpakking op de nieren werkt zuiverend, helpt je energie op te bouwen en geeft een hele diepe ontspanning. Combineer je de pakking met activerende adem- en yogaoefeningen dan versterk je dit effect nog eens.

Met een gemberpakking geef je je lichaam iets extra’s. Je kunt je reserves hiermee opbouwen en aanvullen. Heerlijk om in de koude wintermaanden te doen als je lever en nieren al wat zwaarder belast worden door koude en stress, waar ze heel gevoelig voor zijn. Een klein beetje extra hulp om te ontgiften kan dan zeker geen kwaad.

gemberpakking

Hoe werkt een gemberpakking?

Door de weldadige warmte en de diepe energetische werking van de gember krijg je een krachtige circulatie van bloed en andere lichaamsvloeistoffen. Door de gemberpakking voel je alle vermoeidheid en afvalstoffen uit je lichaam wegtrekken. Denk aan vastzittende schouders, stijve nek, pijn in de heupen of stijfheid in de onderrug. Je kunt je dan helemaal overgeven aan de diepe ontspanning en zo jezelf weer helemaal opladen.

Opbouw van de workshop

We beginnen de workshop met zachte adem- en yogaoefeningen die de energie van je lever en nieren versterken. Daarna volgt de gemberpakking: een warm compres op je nierregio wat afgedekt wordt met een warme kruik. Liggend op je buik onder een dekentje laat je de gember zijn werk doen en mag je je overgeven aan rust en ontspanning. We eindigen de workshop uiteraard met thee en we praten nog wat na over ondersteunende voeding voor je lever en nieren.

Praktisch

Wanneer: vrijdag 7 februari
Hoe laat: van 20.00 tot ca 21.30u
Prijs: €15
Lokatie: Kalverstraat 6

Wil je meedoen? Laat dan een bericht achter of stuur een mail op ilse@gaiayoga.nl

Nieuwe lessen!

Vanaf september staan er nieuwe lessen op het rooster. Deze lessen zijn speciaal voor 55+ en geef ik in opdracht van Stichting Actieve Senioren. Ze hebben een prachtige plek voor deze lessen: de Sportfoyer van het Sint-Janslyceum. Je kijkt er uit over gras en bomen, heerlijk groen. Hopelijk kunnen we in de zomer lekker naar buiten!

Ik geef de rustige Hatha Yoga 55+ op vrijdagochtend. De eerste les begint om 9.00u en de tweede om 10.10u. De lessen duren 55 min.

Meer informatie of aanmelden? Kijk op de website van SAS Den Bosch

De Yogaproeverij Zomer

Nog een ruime week en dan beginnen Roos aan ik aan de allerlaatste Yogaproeverij. Je kunt nog meedoen, er zijn nog 2 matjes. Lees hier de laatste info en andere leuke dingen in de nieuwsbrief van de Zomerproeverij

Lesserie: 7x Yoga Nidra

Voorbeeld van een sfeerbeeld van een Yoga Nidra sessie
Photo by Anton Shuvalov on Unsplash

Yoga Nidra, de slaap der yogi’s

Yoga Nidra is een meditatievorm die halverwege de vorige eeuw ontwikkeld is door Swami Satyananda Saraswati. Een redelijk nieuwe vorm dus. De kracht van deze meditatievorm schuilt hem in de diepe lichamelijke ontspanning. Je lichaam wordt zo ontspannen dat het lijkt te slapen maar je geest blijft helder en alert. Het is een hele bijzondere ervaring!

Vanaf maandag 13 mei start een 7 weekse lesserie Yoga Nidra bij Gaia Yoga. In iedere les zit een stukje theorie en achtergronden en is er ruim de tijd om een sessie te ervaren. Gaandeweg wordt de theorie minder en worden de sessies langer. Dat geeft je de tijd om te wennen en te leren.

De serie kost €67 voor 7 lessen en 3 audio’s die je aan het eind van de serie ontvangt voor thuis.

Wil je meer weten? Kijk dan eens hier. Aanmelden? Stuur een mail naar ilse@gaiayoga.nl

Workshop Ayurvedische Zelfmassage

Op vrijdag 2 november geeft Thérèse van Gool van Guna Ayurveda een workshop Ayurvedische Zelfmassage bij Gaia Yoga. Ayurveda betekent “kennis van het leven”. Als je weet wie je van nature bent, wat jouw basiselementen zijn, kun je je leven evenwichtiger inrichten. Massage is binnen de Ayurveda (en in het bijzonder in dit seizoen) een krachtige tool om balans te creëeren. Naast de kennis van Ayurveda die Thérèse met jullie zal delen, ga je zelf aan de slag met een olie die past bij wat jouw lichaam op dit moment nodig heeft en leer je hoe je je voeten en hoofd zelf goed kunt masseren. Massage is heel aards en je neemt in deze workshop weer eens de tijd om goed contact te maken met je lichaam.
Meer weten over Ayurveda? Kijk dan eens op de site van Thérèse en doe de test van Happinez om te bepalen wat jouw type is.

Praktisch

Wanneer: vrijdag 2 november
Hoe laat: van 19.30u tot ca 21.30u
Investering: €20

Doe je mee? Meld je dan aan op ilse@gaiayoga.nl

De Yogaproeverij Zomer

Er is een nieuwe nieuwsbrief van de Yogaproeverij. Hierin een terugblik op de Zomereditie van 8 juli én een interessante aanbieding voor een online Yoga Nidra cursus. Veel leesplezier en een fijne zomer!

PS de volgende Yogaproeverij is op zondag 7 oktober. Aanmelden kan via ilse@gaiayoga.nl. Kun je niet maar wil je wel graag op de hoogte gehouden worden? Laat het me weten en ik zet je in de mailinglijst.

Lazy Sunday Yoga in de Boschveldtuin

yoga in de boschveldtuin3Wat was het lekker vorig jaar op het grasveldje van de Boschveldtuin. No better way to start a sun(ny)day! In deze groene oase van rust, ruisend mais, zoemende bijen, zacht gras en warme zon op je huid neem ik je ook dit jaar weer mee in een relaxte ochtendles. Je hebt geen yoga ervaring nodig, ik houd het graag simpel op zondag. Dat geldt eigenlijk voor alle dagen trouwens 🙂

Come as you are, pay as you feel, is het concept. Jij bepaalt zelf wat de waarde van deze les voor jou is.

Na de les zorg ik voor een kopje kruidenthee met kruiden uit de Boschveldtuin. Aanmelden is niet nodig. Neem wel zelf een matje of handdoek mee en iets warms om aan te trekken bij de eindontspanning op frissere dagen. De les gaat niet door bij regen.

Zien we elkaar een keer op zondag?

 

De Yogaproeverij Lente nieuwsbrief

Er is een nieuwe nieuwsbrief van De Yogaproeverij. Deze lente zul je het daarmee moeten doen, we slaan de Yogaproeverij dit seizoen over. In de zomer pakken we weer groots uit en er zijn nog plaatsen beschikbaar. Veel leesplezier en tot op een volgende proeverij!