Over Integrale Yoga

Wat is Integrale Yoga?

De lessen bij Gaia Yoga zijn geïnspireerd door de filosofie van de Integrale Yoga van Sri Aurobindo en de Moeder.

Aurobindo Ghose, ook Sri Aurobindo genoemd was een Indiaas nationalist en vrijheidsstrijder, yogi, goeroe, hindoe-mysticus, filosoof en dichter. Hij was een van de belangrijke onafhankelijkheidsstrijders van India.

De visie die hij ontwikkelde samen met zijn spirituele partner Mirra Alfassa (De Moeder) was dat de volgende stap in de evolutie van de mens een geestelijke stap zou zijn. Dat de universele kracht die ons omringt, tot uiting komt in ons. Dat het niet alleen meer draait om de bevrijding van de ziel (zoals in de oude yogastromingen) maar om wat er daarna mogelijk is. Dat de ziel transformeert. Deze yoga van transformatie noemde hij ‘Supramentale Yoga’.

Integrale Yoga  haalt zijn kennis uit de vele (oude) yogastromingen. Je zult dan ook allerlei elementen uit verschillende stromingen tegenkomen in de lessen. Gaia Yoga gebruikt kennis uit de Integrale Yoga om de weg van yoga te integreren in je dagelijks leven. Om je te laten zien dat yoga zit in alles om je heen. Dat stilte zit in alles om je heen. Zelfs in jouw drukke hoofd dat maar door lijkt te gaan. En hoe meer je de rust tegenkomt en ervaart, hoe meer het van jou wordt en je er bewust mee om kunt gaan. Bewust kunt zijn. Bewust kunt leven.

Zo is de Integrale Yoga de gemakkelijkste manier om jezelf te leren kennen, te gaan begrijpen en jezelf te zien als het magische wezen dat je bent, op jouw eigen plek in deze wereld.