Over Gaia Yoga

Over mij

Mijn naam is Ilse Staps en ik ben sinds maart 2017 de trotse eigenaar van Gaia Yoga, centrum voor Integrale Yoga.

In 2011 kwam Integrale Yoga op mijn pad. Voor die tijd was yoga ook al in mijn leven maar dan meer als iets waarvan je weet dat je het vaker zou moeten doen, maar ja….er zijn zoveel aandacht vragende zaken in het leven. Yoga stond niet bovenaan de prioriteitenlijst 😉 Na mijn eerste les Integrale Yoga veranderde dat. Ik had mijn yogavorm gevonden. Een rustige yoga waarin het niet draait om de houdingen en het uitvoeren ervan, maar waarin je houding, adem en meditatie gebruikt om tot rust en verstilling te komen. Het voelde als thuiskomen.

In 2015 besloot ik bij Integrale Yoga Nederland de Docentopleding “Integrale Yoga voor Beginners” te volgen. Hierna volgde “Integrale Yoga voor Gevorderden I”. Ik ben les gaan geven bij Yogacentrum Joy in Den Bosch en daarna de stap gezet naar een eigen studio, Gaia Yoga. Mijn behoefte aan kennis en verdieping brengt steeds weer nieuwe cursussen en opleidingen op mijn pad. Ik volgde een training bij Stoelyoga Nederland en de module Seniorenyoga bij Integrale Yoga Nederland. Ook volgde ik een verdiepende chakracursus bij Yogapoint in Utrecht en ben ik op dit moment bezig met de opleiding tot Integraal Leefstijl- en Vitaliteitscoach van de MARK-academy. Een opleiding die ook weer kijkt naar de mens als geheel.

Integrale Yoga brengt mij in beter contact met mezelf. Met mijn lichaam door de rustige, aandachtige houdingen. De concentratie op de kruin maakt mijn denken stil en de meditaties brengen helderheid en inzicht. Ik leer los te laten en te vertrouwen op mijn eigen weg. Niemand loopt hetzelfde pad als ik maar we kunnen wel samen stukjes oplopen. Ga je met me mee?

 

Ilse Staps Gaia Yoga

 

 

Ik kwam zoals ik komen moest
Ik leef zoals het leven mij leven laat
Maar ik zal zijn wie ik verlang te zijn

Hazrat Inayat Khan